Следвайте Гласове в Германия ще промени насоките си за даряване на

...
Следвайте Гласове в Германия ще промени насоките си за даряване на
Коментари Харесай

Германия премахва забраната за даряване на кръв от хомосексуалисти

Следвайте " Гласове " в 
Германия ще промени насоките си за даряване на кръв, тъй че за всички да важат едни и същи правила, без значение от половата им ориентировка, съобщи министърът на опазването на здравето на страната.

" Официалните насоки ще бъдат приспособени по този начин, че евентуалните донори към този момент да не бъдат оценени по друг метод според от половата им ориентировка ", съобщи Карл Лаутербах пред телевизионния канал RND.
" Дали някой може да стане кръводарител е въпрос на поведенчески риск, а не на полова ориентировка ", сподели Лаутербах. " Не би трябвало да има и скрита дискриминация по този въпрос ", добави той.
Според настоящите насоки на Германската здравна асоциация (BAK) мъжете, които вършат секс с мъже, могат да подаряват кръв единствено в случай че не са имали " нов или повече от един полов сътрудник " през последните четири месеца. При другите хора се преценя дали " постоянно сменят сътрудниците си ".

Правилата датират от епидемията от ХИВ/СПИН през 80-те години на предишния век, когато се е считало, че гей мъжете са изложени на по-висок риск от предаване на вируса.
Според новите правила евентуалните донори ще бъдат оценени единствено " въз основа на самостоятелното държание на лицето, което желае да подари ", оповестява RND.
Изменението на закона ще влезе в действие на 1 април.
Германската асоциация на хомусексуалистите(LSVD) приветства проектите, като ги назова " от дълго време закъснели ".
Кристин Ашенберг-Дугнус, здравен специалист от демократичната партия СвДП, съобщи, че предходните насоки са били " освен остарели, само че и просто дискриминационни ".
" Всеки, който желае да подари кръв, би трябвало да може да го направи. Защото даряването на кръв избавя животи ", сподели тя. 
Източник: dariknews.bg
 
 
 
 
 
 
10 Яну 202326510 Яну 20234610 Яну 202320810 Яну 2023176410 Яну 2023166910 Яну 2023335КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231312424 Дек 2022370010 Яну 202311128 Дек 2022804
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР